Начало / България / Маратон на четенето започна по Радио Варна

Маратон на четенето започна по Радио Варна

Радио Варна започна нова рубрика – всеки делничен ден от 14,40 ч ще бъдат четени любими детски книжки в ефир, съобщи БНР на сайта си.

Началото на маратона на четенето беше поставено в предаването „Оличен 6“ с откъс от „Том Сойер“ на Марк Твен. Следват „Малкият принц“, „Патиланци“, „Пипи Дългото Чорапче“, „Ние, врабчетата“, „Книга за джунглата“, „Големият добър великан“, „Малкият Никола“, „Работна Мецана“, „Небивалици“ и много други детски класики.

С авторски поетични рецитали и поредица от участия на детски литературни школи този месец продължава и програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи „Криле за начало“. В Концертното студио свои поетични творби четоха млади поети от Долни чифлик, с. Гроздьово, с. Пчелник, с. Голица, участници в Литературен клуб „Камчийци“, ръководен от писателя Станислав Пенев, главен редактор на в. „Литература и общество“.

Фейлетони, разкази, есета и стихове представи и литературна школа „Движение“ към Сдружението на писателите във Варна с ръководител Мариян Желев, член на Съюза на писателите и един от учредителите на новия Клуб на младите писатели във Варна.

Програмата ще продължи с гостуване на Варненската детско-юношеска литературна школа „Пролитера“ на традиционния „Маратон на доброто“ на Лазаровден, 27 април.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …