Начало / България / Маратон на четенето започна по Радио Варна

Маратон на четенето започна по Радио Варна

Радио Варна започна нова рубрика – всеки делничен ден от 14,40 ч ще бъдат четени любими детски книжки в ефир, съобщи БНР на сайта си.

Началото на маратона на четенето беше поставено в предаването „Оличен 6“ с откъс от „Том Сойер“ на Марк Твен. Следват „Малкият принц“, „Патиланци“, „Пипи Дългото Чорапче“, „Ние, врабчетата“, „Книга за джунглата“, „Големият добър великан“, „Малкият Никола“, „Работна Мецана“, „Небивалици“ и много други детски класики.

С авторски поетични рецитали и поредица от участия на детски литературни школи този месец продължава и програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи „Криле за начало“. В Концертното студио свои поетични творби четоха млади поети от Долни чифлик, с. Гроздьово, с. Пчелник, с. Голица, участници в Литературен клуб „Камчийци“, ръководен от писателя Станислав Пенев, главен редактор на в. „Литература и общество“.

Фейлетони, разкази, есета и стихове представи и литературна школа „Движение“ към Сдружението на писателите във Варна с ръководител Мариян Желев, член на Съюза на писателите и един от учредителите на новия Клуб на младите писатели във Варна.

Програмата ще продължи с гостуване на Варненската детско-юношеска литературна школа „Пролитера“ на традиционния „Маратон на доброто“ на Лазаровден, 27 април.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

126625-hp-hero1-wk25-en__d-obama

Барак Обама събра президентските си спомени в книга

700-те страници отговарят на много интригуващи въпроси Президентът издава книгата си две седмици след поредните …