Начало / Любопитно / „Празните калории” от д-р Джейсън Калтън и Мира Калтън (анотация)

„Празните калории” от д-р Джейсън Калтън и Мира Калтън (анотация)

Диета, пълна с плодове, зеленчуци, без мазнини, с редовно приемане на мултивитамини трябва да ни дари с добро здраве, нали така? Някои от най-твърдите ни убеждения – включително за ползите от това сами да произвеждаме храната, която консумираме – ще бъдат преобърнати с главата надолу в новата книга за здравето и храненето „Празните калории”. Д-р Джейсън Калтън и Мира Калтън без празни приказки разкриват голата истина за това, което ядем, и как неволно навиците ни саботират нашето здраве. Тайната се крие в микроелементите (витамините, минералите и др.), които не присъстват в хранителния ни режим като следствие на начина ни на живот. Провеждайки в продължение на шест години проучване из целия свят, д-р Джейсън Калтън и съпругата му Мира Калтън откриват, че съвременните практики (като международното разпространение на храни, технологизираното земеделие и обработката на храната) създават храни, пълни с празни калории – калории, лишени от всякаква реална хранителна стойност.

Авторите разбиват плана си на три прости стъпки и ни показват как да се сдобиваме с по-качествени продукти, как да елиминираме нездравословните си навици и как да изберем нужните за нас хранителни добавки.
„Празните калории” е препоръчана от д-р Мария Папазова.

Според д-р Джейсън Калтън и Мира Калтън ние получаваме необходимия калориен минимум, заложен в най-популярните диети, но всъщност приемаме… празни калории. Защото в тях има дефицит на микроелементи – така необходимите ни витамини, минерали, ЕМК и допълнителни хранителни микроелементи.

•    Замърсяването на природата и обедняването на почвите
•    Транспортът, съхранението и начините на приготвяне на храните
•    Лекарствата, стресът, тютюнопушенето, всякакви диети, на които се подлагаме, и дори фитнесът
•    Конкуренцията на различните микроелементи
•    Наличието на две киселини в едни от най-полезните храни  като спанак, бобови, зърнени храни и др.
ограбват организма ни от полезните хранителни елементи. Това ни  кара да  изпитваме глад, в следствие на което пълнеем, стигаме до затлъстяване. И… се разболяваме.

Как да избегнем този бич на 21. век?

„Празните калории”:
–    Предлага съвети и тестове, чрез които с три лесни стъпки да си осигурим достатъчно микроелементи
–    Разкрива кои микроелементи са в конкуренция и взаимно се унищожават и кои са в синергия и засилват действието си
–    Дава информация кой витамин и минерал съответно може да излекува остеопороза, депресия, да предотврати рака, да забави стареенето и да стопи килограми
–    Предлага Азбука на правилното приемане на добавки
–    Дава референтните дневни дози на прием на микроелементи

Всичко, което сте си мислили, че знаете за всекидневния си режим, за витамините, за теглото, за диетите си и за сутрешната си чаша портокалов сок… ще се промени!

„Празните калории”  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …