Начало / Свят / Мемоарите на доведената сестра на Ане Франк на книжния пазар тази седмица

Мемоарите на доведената сестра на Ане Франк на книжния пазар тази седмица

Мемоарите на Ева Шлос, доведената сестра на легендарната Ане Франк, излизат на 11 април,съобщи „Ройтерс”. Книгата е озаглавена „After Auschwitz: A Story of Heartbreak and Survival by the stepsister of Anne Frank” и е писана с помощта на журналиста Кевин Бартлет. Шлос, която подобно на Франк, преживява Холокоста като дете, набляга повече на живота си след трагедията. Произведението ще бъде 336 страници и ще бъде публикувано от „Hodder & Stoughton”.

Шлос е арестувана и изпратена в „Аушвиц”, когато е на 15. Нейното оцеляване се дължи на воля, късмет и помощта на майка й Фрици, която е в концентрационния лагер заедно с нея. След края на войната двете започват да търсят бащата и брата на Ева. Оказва се обаче, че и двамата са убити.

Шлос и Ане Франк са приятелки преди Втората световна война. Техните съдби се свързват, след като Фрици се омъжва за Ото Франк, бащата на Ане. Книгата не акцентира толкова върху преживяванията по време на Холокоста, колкото върху травмите, които те оставят.

„Хората нямат представа колко трудно е да се бориш с тези белези, които остават до края на живота ти. След войната, в Европа беше хаос, никой не се интересува от теб”, казва  Шлос. Тя допълва: „Всички оцелели от Холокоста вече сме доста стари. През малкото ни оставащи години е важно да споделим преживяванията си със света. Расовата толерантност се подобрява, но религиозната такава върви все по-зле, има все повече фанатици. Длъжна съм да опитам до покажа, че трябва да се приемаме един друг, въпреки различията”.

Фото:evaschloss.com

„Дневникът на Ане Франк“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

drag1

Огнедишащи книги за радост на най-малките

Всяко дете ще се зарадва, ако от корицата го гледа… дракон Почти митичните създания се …