Начало / България / „Геройство и срам в „Епопея на забравените“ от Иван Вазов” е темата, по която пишат кандидат-студентите в СУ

„Геройство и срам в „Епопея на забравените“ от Иван Вазов” е темата, по която пишат кандидат-студентите в СУ

„Геройство и срам в „Епопея на забравените“ от Иван Вазов” е темата, по която пишат кандидат-студентите  в СУ „Св. Климент Охридски”, съобщи focus-news.net. Задача е да се създаде на аргументативен текст, поставен чрез творчеството на конкретен автор от българската литература. Темата е изтеглена от Ангел Острянов от София.

Лазарина Николова от София е изтеглила темата за втората изпитна задача, в която кандидат-студентите трябва да съпоставят следните цитати и да осмислят поставените в тях проблеми: „Не оставяй да изстине буйно сърце на чужбина”, Христо Ботев, „Моята молитва“ и „Ти не ме оставяй да загина, господи, преди да съм живял!”, Атанас Далчев, „Молитва“.

1345 кандидат-студенти се явяват на изпита днес.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Философия; Психология; Културология; Библиотечно-информационнни науки; Архивистика и документалистика; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Българска филология; Славянска филология; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Физическо възпитание и спорт.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Shortlist 2021

Български автори на крачка от Европейската награда за литература

Ясни са четирите родни номинации за 2021-а Наградата за литература на Европейския съюз, както е …