Начало / България / Румяна Капинчева спечели конкурса за детска литература „Петя Караколева“

Румяна Капинчева спечели конкурса за детска литература „Петя Караколева“

Румяна Капинчева  от Тутракан  е носителят на националната награда в конкурса за детска литература „Петя Караколева“ за 2012 г., съобщи novjivot.infо. Тя беше отличена за книжката си „Зъбчетата”.  В нея се разказва как в страната Зъбландия попадат опасни бацили, които не спазват законите и започват да стават странни неща.

Журито в състав: Анелия Янковска-Сенгалевич, Благовеста Касабова, Кирил Назъров, Иванко Маринов и Елица Мавродинова, е разгледало творбите на 37 кандидати за отличието.
Румяна Капинчева е родена през 1958 г. в Тутракан.Завършва езикова гимназия в Добрич с немски език и работи като преводач. Иска да се занимава с театър, но съдбата я превежда през ВФСИ – Свищов, специалност счетоводна отчетност. Преминава през много предприятия и длъжности, докато е избрана за зам.-кмет по културата, финансите и социалните дейности в община Тутракан. След преживяна тежка болест се отдава на писане и творческият й архив наистина е завиден: поезия и проза за деца и възрастни, вкл. романи, песни по нейни текстове, 38 пиеси, обединени в 5 тома, някои от които поставяни в чужбина.

Фото: kapincheva.tutrakan.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

17BAILEYROTH-facebookJumbo

Биографията на Филип Рот излиза отново след сексуален скандал

Нов издател пое риска да предложи книгата „Филип Рот”, както се казва простичко биографията, излезе …