Начало / България / Румяна Капинчева спечели конкурса за детска литература „Петя Караколева“

Румяна Капинчева спечели конкурса за детска литература „Петя Караколева“

Румяна Капинчева  от Тутракан  е носителят на националната награда в конкурса за детска литература „Петя Караколева“ за 2012 г., съобщи novjivot.infо. Тя беше отличена за книжката си „Зъбчетата”.  В нея се разказва как в страната Зъбландия попадат опасни бацили, които не спазват законите и започват да стават странни неща.

Журито в състав: Анелия Янковска-Сенгалевич, Благовеста Касабова, Кирил Назъров, Иванко Маринов и Елица Мавродинова, е разгледало творбите на 37 кандидати за отличието.
Румяна Капинчева е родена през 1958 г. в Тутракан.Завършва езикова гимназия в Добрич с немски език и работи като преводач. Иска да се занимава с театър, но съдбата я превежда през ВФСИ – Свищов, специалност счетоводна отчетност. Преминава през много предприятия и длъжности, докато е избрана за зам.-кмет по културата, финансите и социалните дейности в община Тутракан. След преживяна тежка болест се отдава на писане и творческият й архив наистина е завиден: поезия и проза за деца и възрастни, вкл. романи, песни по нейни текстове, 38 пиеси, обединени в 5 тома, някои от които поставяни в чужбина.

Фото: kapincheva.tutrakan.org

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hungergame kathniss

„Игрите на глада“ отново на голям екран

През 2023 година предстои да излезе предисторията на “Игрите на глада” на Сюзан Колинс. През …