Начало / Свят / Виенска книжарница е включена в маршрут за гей туристи

Виенска книжарница е включена в маршрут за гей туристи

Книжарница “Льовенхерц” във Виена влезе в туристическия маршрут, който австрийската столица предлага на гей туристи, съобщи “Ройтерс”. Собствениците й Юрген и Вайт са хомодвойка и се надяват подобните им да не пропускат при обиколката на историческите паметници и техния търговски обект.

Специалното внимание към хомосексуалните е европейска инициатива за осигуряване на турове на общността като мярка срещу икономическата рецесия. Фокусът на обиколките за гейове и лесбийки е върху изкуството, културата и музиката.

Например във Виена тридневната тематична екскурзия започва от замъка Белведере, минава през Шьонбрун, операта и музейния комплекс и завършва във винарна. Веднага след замъка Шьонбрун гей туристите биват водени в книжарница “Льовенхерц”. В превод името й означава “Лъвско сърце” и е кръстена на  английския крал Ричард Първи – Лъвското сърце, за когото легендата гласи, че старата Виена е построена с откупа, който Ричард платил, за да бъде освободен.
Това се случило в края на ХII в., когато кралят бил пленен на връщане от Третия кръстоносен поход и затворен в замъка Дюрнщайн с обвинение в убийство. Сумата била 150 хил. марки – двегодишният доход на английската корона. Майката на краля – Елеонора Аквитанска, събрала парите чрез извънредни данъци и освободила. За Ричард казвали, че би продал и Лондон, ако се намери купувач.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

timthumb

Джон Гришам и Джордж Мартин на бунт срещу изкуствения интелект

Страхуват се, че ще останат без работа Известни имена от бранша се сдружиха, като планират …