Начало / България / Деца избират любимата си книга

Деца избират любимата си книга

С онлайн-гласуване за пръв път в България децата ще са журито, което ще избере най-добрата детска книга у нас, съобщи technews.bg. Тази възможност им дава наградата „Бисерче вълшебно 2013”, чието гласуване стартира вчера. Тя е организирана от сайта Детски книги (www.detskiknigi.com) по случай Международния ден на детската книга 2 април. Конкурсът е и част от кампанията „Походът на книгите“, организиран от Асоциация „Българска книга“.

Целите на проекта са  да запознае децата с модерната художествена литература, издавана на български език, да им даде възможност да направят сами своя избор за любима книга и да насърчи четенето сред подрастващите на възраст между 7 и 14 години.

Желанието на организаторите е да срещнат децата с новите книжни заглавия, отговарящи на техните интереси, и да насърчат активното четене сред тях. С подкрепата на българските учители и библиотекари подобна мисия е напълно възможна.

Всяко дете на възраст от 7 до 14 години има възможността да гласува онлайн за своята любима книга на сайта www.biserche.com. Заглавията, номинирани в две възрастови категории – „Млади читатели“ (7 – 10 г.) и „Запалени читатели“ (11 – 14 г.), са художествена литература на български език, издадена през 2012 г. и неприсъстваща в задължителните учебни списъци. Когато направи своя избор от номинираните заглавия, всеки участник гласува онлайн в периода до 15 април и има правото само на един глас.

Двете книги във всяка от възрастовите категории, събрали най-много детски гласове, ще бъдат обявени на 21април по време на Празника на детската книга в София. За своя принос към избора на най-добрата книга всяко от включилите се в гласуването деца ще получава почетна грамота. Две от тях, гласували във всяка възрастова категория, ще получат и голяма награда – комплект книги и велосипед. На още четирима участници ще бъдат връчени книги със специални послания от български издатели.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Hilderbrand_28_Summers._CB428972350_

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” стана летен заради Елин Хилдебранд

Нейна специалност са любовните истории 28 Summers е чудесно заглавие, че да почувстваме емоцията на …