Начало / България / Михаил Неделчев представя Енциклопедия за дарителството

Михаил Неделчев представя Енциклопедия за дарителството

Днес от 17 ч в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде представено пълното тритомно издание Енциклопедия „Дарителството: Дарителски фондове и фондации в България 1878 – 1951 г.“, съобщи БГНЕС, позовавайки се на ДА „Архиви“.

Енциклопедията разказва за дарителските жестове на известни и недотам познати политици, общественици, предприемачи и обикновени граждани, които на практика са построили голяма част от съвременна България. Историите са толкова различни, многобройни и вдъхновяващи, че има смисъл да бъдат припомняни и представяни през различна призма и гледни точки.

Този път Енциклопедията ще бъде представена от литературния критик и историк проф. Михаил Неделчев,в качеството му на наследник на един от дарителите, за които разказва изданието, от изпълнителния директор на Институт за пазарна икономика Светла Костадинова и от председателя на Държавна агенция „Архиви“ доц. д-р Мартин Иванов.

Енциклопедията е създадена от екип учени от БАН и издадена от Български дарителски форум и Американска фондация за България.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

back-to-school-4373777_1920

Хубавите книги помагат да заобиколим всяка болест

Меню от заглавия за добра форма и имунитет през 2022-а След толкова много празници идва …