Начало / Свят / Кондолиза Райс пише книга за демокрацията

Кондолиза Райс пише книга за демокрацията

Кондолиза Райс, бивш дървен секретар на САЩ, ще пише книга за демокрацията, съобщи „Лос Анджелис таймс”. Тя обяви това при навършването на  10 години от първото нахлуване на американски войски в Ирак – 19 март 2003 г. Книгата ще бъде публикувана от „Henry Holt”, като заглавието все още не се знае. Творбата ще бъде „изследване на демокрацията у дома и в чужбина”.

Райс заяви: „Моите пътувания са ме направили свидетел на обещанията и предизвикателствата на демокрацията. Задачата за нейното изграждане никога не бива решавана. Имам желание да обясня идеите и вижданията си, както и да работя с „Henry Holt”, за да предам посланията си на читателите”.
От издателството допълниха, че книгата ще дискутира „безкрайното строене на демокрация от страна на граждани и правителства. Райс ще разкаже истории както от професионалния, така и от личния си живот. Ще бъдат разглеждани въпросите за образованието, имиграцията, гражданската отговорност и свободното предприемачество”.

Райс е публикувала 3 книги до момента, но те са с автобиографичен характер.

Кондолиза Райс е американски политик, родена през 1954 г. Тя заема поста на държавен секретар на САЩ по време на втория мандат на президента Джордж Буш-младши. През първия мандат на Буш е съветник по националната сигурност. От 2009 г. насам преподава политология в „Stanford University”.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …