Начало / Свят / Разказ на Марк Твен беше преиздаден

Разказ на Марк Твен беше преиздаден

Сатиричната творба на Марк Твен „Advice to Little Girls” беше преиздадена, съобщи „Лос Анджелис таймс”. Новото издание е илюстрирано от Владимир Радунски и публикувано от „Enchanted Lion”.

Разказът е написан през 1865 г. и публикуван за първи път през 1867 г. Хумористичното произведение осмива отношенията между членовете на семействата по онова време. „, „Advice to Little Girls” (Съвет за малки момичета) не трябва да се приема буквално. Чрез разказа си, Твен иронизира глупавите методи, които много често родителите използват, за да принудят децата си да направят нещо.

Добри малки момичета, ако майка ви ви каже да направите нещо, грешно е да отговорите, че няма да го направите. По-добре е да отвърнете, че ще направите точно каквото ви е казала, а след това действайте тихо по ваша собствена преценка”, напътства Твен. Друг съвет, който дава в разказа си, е, малките момичета да поливат с гореща вода малките си братчета, в случай ,че искат да привлекат тяхното внимание.

Марк Твен е известен с това, че пише за деца, които много често са по-умни и съобразителни от възрастните. В пълна степен това се вижда в класическите му романи „Приключенията на Том Сойер” и „Приключенията на Хъкълбери Фин”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bivol

Перото и гласът на Северозапада ни напусна

Стоян Николов-Торлака почина на 43 „Защо, бе, Торлак, този път нищо не каза!“ – така …