Начало / Свят / Биография на Робърт Плант излиза следващата година

Биография на Робърт Плант излиза следващата година

Биография на фронтмена на легендарната рок група „Лед Цепелин” Робърт Плант ще излезе в началото на следващата година, информира thebookseller.com. „Robert Plant: A Life” от Пол Рийс, бивш главен редактор на списанието за рок музика „Kerrang!”, ще бъде на англоезичния книжен пазар от 14 януари 2014 г. Творбата ще бъде публикувана от „HarperCollins”.

Произведението ще бъде базирано на откровени интервюта, взети от близки до големия певец. То ще проследява историята му от първите му стъпки в музиката, когато е изпълнявал американски народни песни, през световния му успех с „Лед Цепелин” и самостоятелните му проекти.
Натали Джером, редактор на отдела за нехудожествена литература на „HarperCollins”, коментира:

„Робърт Плант е един от най-великите фронтмени на всички времена. От много време всички фенове на неговата музика чакат да бъде публикувана неговата история. Книгата ще бъде максимално близка до автобиография. Близостта на Пол с Робърт ще допринесе да бъдат разкрити непознати досега факти и случки. Ще бъде една страхотна рокендрол история”.

Робърт Плант е английски рок певец, роден през 1948 г. Утвърждава се като рокендрол легенда с групата „Лед Цепелин”, в която е поканен от китариста Джими Пейдж при нейното основаване. Кариерата му датира от средата на 60-те години на ХХ век. Характерен е с големия диапазон на гласа и енергичното присъствие на сцена. Фен е и на литературата, като любимия му писател е Дж. Р. Р. Толкин.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9780593153895

Класация „Ню Йорк Таймс“ (7 август – 15 август)

Престижната американска класация минава под знака на изобразителното изкуство и алтернативната музика. Струва си да …