Начало / България / Романът „Яловата вдовица“ на Бойка Асиова излезе на немски

Романът „Яловата вдовица“ на Бойка Асиова излезе на немски

Бойка Асиова ще се срещне със своите почитатели от Благоевград. Събитието ще състои на 14 март, четвъртък, от 18 ч в книжарница „Хеликон-Благоевград”. Срещата е организирана от издателя „Жанет 45” и веригата „Хеликон”. Поводът за срещата е немското издание на „Яловата вдовица“.

Романът на Асиова беше публикуван от „Жанет 45” през 2007 г., след което претърпя още две издания – през 2009 г. и 2012 г. Драматичната история на любовта между българка и албанец, разказана в „Яловата вдовица“, е издадена немски от „Дитрих“ и „Културкон медиен“. Преводач е Александър Зицман. „Die unfruchtbare Witwe” беше представена в Берлин и Лайпциг.

„Книгата е нещо много търпеливо и щедро отблагодаряващо се същество. Да, книгата е същество. Заслужава да бъде обичано и да му се отделя време”, споделя Бойка Асиова.

Родена е през 1945 г. в Разлог.  По образование е инженер химик, но е работила като журналист в няколко централни всекидневника.  Автор е на книгите ”Добрата дума” – публицистика,  ”Сребърна пара” , ”Да излъжеш дявола”, ”Мир вам сто врабчета” , ”Приписки” , ”Време на заем” , ”Песните на мама”, ”Мъжко можене”, „Рецепта за камбана“ .

„Яловата вдовица“ тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …