Начало / Автори / Физическата сила е важна за писателите

Физическата сила е важна за писателите

„Писането на дълъг роман е като обучение по оцеляване. Физическата сила е толкова важна, колкото и артистичната чувствителност”, казва веднъж Харуки Мураками в интервю за „The Paris Review”.

Това е любимият цитат на нашумелия пакистански писател Мохсин Хамид, автор на книгата „Moth Smoke”.Това споделя той в интервю за theatlantic.com.

Хамид казва:
„Започнах да чета романисти, за да ги опозная. Не техните романи, а какви са като хора. Попаднах на поредица с интервюта от „The Paris Review”. Там видях този цитат от Харуки Мураками – писател, на когото се възхищавам. Хареса ми. В началото не мислех, че е вярно, но ми хареса. Толстой и Хемингуей са били корави, но се съмнявам да са имали неговата физическа сила”.

Мохсин Хамид допълва, че е решил да последва примера на Мураками, като се грижи за своето здраве и физическо състояние.
Той твърди, че оттогава и кариерата му се развива по-добре.

Хамид е превеждан на 30 езика. Последната му книга е „How to Get Filthy Rich in Rising Asia” – бизнес гид за азиатския пазар. Романът му „Неохотният фундаменталист” е номиниран за „Мен Букър” през 2007 г. Книгата беше издадена и на български през 2012 г. Негови разкази излизат редовно в най-авторитетните американски литературни списания.

„Неохотният фундаменталист” тук

Книгите на Харуки Мураками тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Dirndl-Lederhosen-costumes-Munich-Oktoberfest-2019-Germany

Октоберфест с книга вместо с бира в ръка

Ето книги, които могат да съхранят духа на празника В наши дни Октоберфест се слави …