Начало / Любопитно / „Прегрешения” от Чарлс Дюбоу (анотация)

„Прегрешения” от Чарлс Дюбоу (анотация)

Доста преди „Прегрешения” да се появи на бял свят, в книжния бранш се говореше, че това е бисерът, който издателите са търсили дълго време. Бързо разнесеният слух превърна ръкописа в едно от големите заглавия на световните книжни панаири. И очакванията не бяха напразни, защото книгата наистина се оказа специална на фона на хилядите романи, появяващи се годишно по света.

Интелигентен, съблазнителен и чувствен, „Прегрешения” бележи раждането на талантлив разказвач. Героите са пленително реални, чувствата – дълбоки и гибелни, атмосферата е бляскава, а болката от предателствата – неизмерима. Дюбоу обогатява романа с неподозирани нюанси и го преобразява от обикновен разказ за една разрушена връзка в отличаваща се история, която виртуозно докосва най-съкровените струни на душите ни.

Те са съвършената двойка. Той е известен награждаван писател и привлекателен мъж, тя – богата наследница и олицетворение на идеалната жена. Хари и Мади Уинслоу имат всичко – успех, пари, талант, страстна любов и прекрасен малък син.
Младата красива Клеър случайно попада в бляскавия им живот, низ от коктейли, остроумни разговори и срещи с приятели в лятната им вила на плажа. Хари и Мади я приемат с отворени обятия и дори я настаняват в дома си. Но скоро само това не е достатъчно да засити Клеър… Копнежът й да бъде като тях, нежеланието й да се завърне към предишния си обикновен живот и неудържимото привличане, което изпитва към Хари, разпалват огъня на безразсъдна авантюра, който без угризения опожарява всичко по пътя си.
За Клеър аферата с Хари е предизвикателство, а победата й в примамването на успял зрял мъж й носи наслада. Тя няма намерение да нарани никого, но е млада, егоистична и лекомислена в жестокостта на действията си. Ентусиазирана, във вихъра на чувствата, тя не осъзнава какви могат да бъдат последствията. Техните отношения преобръщат живота на Хари и чувствата му се лутат между страстта към Клеър и обичта към неговата съпруга. За Мади не изневярата, а лъжата е най-болезненият удар. Последиците от едно единствено прегрешение оставят неизлечими рани и стихийно водят след себе си до ред грешки, разбити мечти, несигурност и страдание.

През очите на най-добрия приятел на Мади, Уолтър, историята оживява в цялата си палитра от изтънченост и чувственост. Ненатрапчив и страничен наблюдател на събитията в началото на романа, той безпристрастно ни прави свидетели на разразилата се драма. С прецизност, изящество и замах Чарлс Дюбоу изтъкава свят от страст и разкош, който фино и деликатно напомня на „Великият Гетсби”. В този свят любовта се превръща в оправдание и в отговор на всички проблеми, прегрешенията опустошават съдби, а последствията разрушават изцяло един щастлив живот – арогантно, неминуемо, безвъзвратно.
„Прегрешения” вече се радва на възторжени похвали от критиката и читателите в родината си и е включен в селекцията от препоръчани романи на независимите книготърговци.

За автора
Чарлс Дюбоу живее в Манхатън със съпругата си и двете им деца. Бил е редактор във Форбс и Бизнесуийк. Преди това Чарлс е пътувал в цял свят и е пробвал различни професии – овчар в Нова Зеландия, бояджия в Лондон и помощник в Конгреса във Вашингтон. Здравословен проблем преди няколко години най-после го подтиква да напише дебютния си роман. За да не напуска работа, той пише „Прегрешения” между 5 и 7 ч. сутринта (точно както и героят му Хари Уинслоу) и през почивните дни. Друго общо между Чарлс и неговите герои е, че също като тях има лятна вила на брега на океана и произхожда от богато семейство – пра-пра-прадядо му е Б.Ф. Гудрич, чието име днес носи една от най-известните марки автомобилни гуми.

„Прегрешения”  тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …