Начало / Любопитно / „Прегрешения” от Чарлс Дюбоу (анотация)

„Прегрешения” от Чарлс Дюбоу (анотация)

Доста преди „Прегрешения” да се появи на бял свят, в книжния бранш се говореше, че това е бисерът, който издателите са търсили дълго време. Бързо разнесеният слух превърна ръкописа в едно от големите заглавия на световните книжни панаири. И очакванията не бяха напразни, защото книгата наистина се оказа специална на фона на хилядите романи, появяващи се годишно по света.

Интелигентен, съблазнителен и чувствен, „Прегрешения” бележи раждането на талантлив разказвач. Героите са пленително реални, чувствата – дълбоки и гибелни, атмосферата е бляскава, а болката от предателствата – неизмерима. Дюбоу обогатява романа с неподозирани нюанси и го преобразява от обикновен разказ за една разрушена връзка в отличаваща се история, която виртуозно докосва най-съкровените струни на душите ни.

Те са съвършената двойка. Той е известен награждаван писател и привлекателен мъж, тя – богата наследница и олицетворение на идеалната жена. Хари и Мади Уинслоу имат всичко – успех, пари, талант, страстна любов и прекрасен малък син.
Младата красива Клеър случайно попада в бляскавия им живот, низ от коктейли, остроумни разговори и срещи с приятели в лятната им вила на плажа. Хари и Мади я приемат с отворени обятия и дори я настаняват в дома си. Но скоро само това не е достатъчно да засити Клеър… Копнежът й да бъде като тях, нежеланието й да се завърне към предишния си обикновен живот и неудържимото привличане, което изпитва към Хари, разпалват огъня на безразсъдна авантюра, който без угризения опожарява всичко по пътя си.
За Клеър аферата с Хари е предизвикателство, а победата й в примамването на успял зрял мъж й носи наслада. Тя няма намерение да нарани никого, но е млада, егоистична и лекомислена в жестокостта на действията си. Ентусиазирана, във вихъра на чувствата, тя не осъзнава какви могат да бъдат последствията. Техните отношения преобръщат живота на Хари и чувствата му се лутат между страстта към Клеър и обичта към неговата съпруга. За Мади не изневярата, а лъжата е най-болезненият удар. Последиците от едно единствено прегрешение оставят неизлечими рани и стихийно водят след себе си до ред грешки, разбити мечти, несигурност и страдание.

През очите на най-добрия приятел на Мади, Уолтър, историята оживява в цялата си палитра от изтънченост и чувственост. Ненатрапчив и страничен наблюдател на събитията в началото на романа, той безпристрастно ни прави свидетели на разразилата се драма. С прецизност, изящество и замах Чарлс Дюбоу изтъкава свят от страст и разкош, който фино и деликатно напомня на „Великият Гетсби”. В този свят любовта се превръща в оправдание и в отговор на всички проблеми, прегрешенията опустошават съдби, а последствията разрушават изцяло един щастлив живот – арогантно, неминуемо, безвъзвратно.
„Прегрешения” вече се радва на възторжени похвали от критиката и читателите в родината си и е включен в селекцията от препоръчани романи на независимите книготърговци.

За автора
Чарлс Дюбоу живее в Манхатън със съпругата си и двете им деца. Бил е редактор във Форбс и Бизнесуийк. Преди това Чарлс е пътувал в цял свят и е пробвал различни професии – овчар в Нова Зеландия, бояджия в Лондон и помощник в Конгреса във Вашингтон. Здравословен проблем преди няколко години най-после го подтиква да напише дебютния си роман. За да не напуска работа, той пише „Прегрешения” между 5 и 7 ч. сутринта (точно както и героят му Хари Уинслоу) и през почивните дни. Друго общо между Чарлс и неговите герои е, че също като тях има лятна вила на брега на океана и произхожда от богато семейство – пра-пра-прадядо му е Б.Ф. Гудрич, чието име днес носи една от най-известните марки автомобилни гуми.

„Прегрешения”  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

235047_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 юни – 3 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Спаринг партньори от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева …