Начало / Интервюта / Марияна Добранова: Астрологията дава отговор на много въпроси

Марияна Добранова: Астрологията дава отговор на много въпроси

На 8 март гост на столичната книжарница „Хеликон-Славейков” ще бъде Марияна Добранова. От 17,30 ч известната астроложка ще влезе в ролята на ВИП книжар. Автор е на пет астрологични книги. Известна е от телевизионния екран с астро прогнозите си. Последната й книга – „Матрицата на успеха – Предопределено ли е?” е на книжния пазар от няколко дни.
–––––––––––––––

Как гледате на хороскопите – като на забавление или като на научна дейност?
– За мен астрологията е начин на живот. Това е моята професия повече от десет години, а заниманията ми с астрология продължават повече 17 години. Няма как да гледам на нея като забавление. Имам късмет, че естеството на науката е забавно в някои свои аспекти и това са темите на книгите ми.

Вярвате ли в предопределеността на човек от състоянието на звездите в момента на раждането му? Защо?
– Все едно да питаме лекар дали вярва в медицината. Не сто процента, но това, което хората изразяват като бизнес, професия или семейство подозрително съвпада с потенциала на техните хороскопи. Процентът е около 85. Когато говори статистиката, няма фактор, който да оспори твърденията й. В моята практика залагам предимно на лична статистика след разглеждането на над 4000 хороскопа.

Зодиакалният знак даденост ли е според Вас или възможност, която трябва да бъде доразвита от самия човек?
– Зодиакалният знак е само част от хороскопа ни. В него има още много фактори,които съставят нашият астрологичен портрет. Възможностите, които ни дава хороскопът, могат да бъдат развити много по-добре, ако се съобразим с периодите, подходящи за всяка от тях, както и с малко усилия и постоянство от наша страна.

Ако „матрицата на успеха” на всеки един е предопределена, защо представителите на една и съща зодия попадат в двете социални крайности?
– Факторите, които определят успеха, са субективни. Те зависят от средата, възпитанието, персоналната емоционалност на всеки от нас. Успехът е нещо също много субективно и той е съизмерим с желанието ни да побеждаваме и да налагаме волята си.

Кой е най-добрият майстор на хороскопи според Вас? Гоклен ли? Защо?
– Има много добри астролози. Някои от тях умеят много добре да интерпретират персонален хороскоп, други са силни в прогнозите, а трети пишат увлекателно. Харесвам работата на Линда Гудман, Лиз Грийн, Дона Кънингам.

Книгата Ви „Матрицата на успеха – предопределено ли е?” е фокусирана върху шансовете за финансов успех на представителите на различните зодии. Не е ли твърде обезкуражаващо това за хората козирози и телци, например?
– Защо да е обезкуражаващо? Това са знаци, които имат много сериозен потенциал да печелят пари и да бъдат успешни. Парите са свързани с материята, а Телец и Козирог са земни знаци, т.е. много добре успяват да се справят с материалната част на живота, част от която са парите като един от критериите на успеха в ХХІ век.

Статистиката ли е основният научен метод, който се използва в астрологията? Има ли и други, кои са?
– Основният, да. Но има и други: анализ, много работа, интуиция, съобразителност, но повечето от тях, май, не са научни методи.

Коя зодия сте Вие и животът Ви следва ли „предписанията” на звездите?
– Аз съм зодия Скорпион. В хороскопа ми са заложени интересът към психологията и любопитството. Тези качества провокират желание да позная по-добре себе си и другите.Моите пътувания, животът зад граница и постоянното търсене ме насочиха към астрологията, а тя дава отговор на много въпроси. Желанието ми постоянно да уча ме накара да запиша три поредни университетски специалности, които от своя страна отварят много врати. Четенето, ученето на чужди езици и пътешествията – това мога да препоръчам на всеки, който иска да разкрие потенциала си. Не на последно място слагам и способността да следиш знаците, които ти показва животът.

Бихте ли предначертали предварително пътя на наследниците си, като им изберете подходящ хороскоп?
– Ако имам възможност и подходящи обстоятелства, да.

Бихте ли направили „хороскоп” на моментното състояние на държавата ни? Кои планети влияят на ситуацията в политиката в момента?
– Този въпрос е малко сложен, защото е тема на друг тип анализ. Предполагам ,че взаимната рецепция на Плутон и Сатурн водят хората до желание да стабилизират живота си, а това в нашия случай е свързано с процес на нетърпимост към всички стари и нефункционални модели.

Предопределено ли е бъдещето на България? Какво можете да кажете за него, съдейки по звездната карта?
– Българите са много търпелив и консервативен народ. Това трябва да се промени, ако искаме да сме адекватни на новото време. Вярвам,че от всеки знак има неща, които може да научим, за да успеем да се справим с Новата епоха. И би трябвало да го направим, защото процесът е необратим. Написала съм цяла книга на тази тема“ Как да продължим в Ерата на Водолея“.

Книгите на Марияна Добранова тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …