Начало / Свят / „Световният ден на книгата” обещава да е най-голямото шоу за книги на Земята

„Световният ден на книгата” обещава да е най-голямото шоу за книги на Земята

„Световният ден на книгата” във Великобритания обещава да бъде най-голямото шоу, свързано с книги, провеждано досега, информира „Гардиън”. Събитието  ще се проведе утре, 7 март, в лондонската зала „Queen Elizabeth Hall”. Освен това ще се предава пряко в кина в Обединеното кралство, както и онлайн.

Очаква се над половин милион деца да се съберат, за да гледат 1-часовото шоу. То ще бъде водено от английския актьор, комедиант и историк, Тони Робинсън. Ще говорят писатели като Антъни Хоровиц, Лиз Пичън, Франческа Саймън и Лорън Чайлд. „Докато започнем, ще си седя и ще си мисля какво ще говоря. Никога не съм играл пред такава голяма аудитория”, сподели Робинсън.

„Световният ден на книгата” ще включва събития и в училища и библиотеки. Освен това, в този ден ще излязат 8 книги на цена 1 паунд. Сред тях са „Alfie’s Shop” от Шърли Хюз, „The Diamond Brothers in… Two of Diamonds” от Антъни Хоровиц, „Hang In There Bozo: The Ruby Redfort Emergency Survival Guide For Some Tricky Predicaments” от Лорън Чайлд, „Tom Gates: Best Book Day Ever! (So Far)” от Лиз Пичън.

„Ще говоря за идеите и планирането в писането. В повечето училища цялата седмица е посветена на книгите. Минипанаири, дегизиране като литературни герои…всички участват. Всичко, което окуражава дацета да вземат книга в ръка е фантастично. Наистина има значение”, коментира Пичън.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …