Начало / Свят / Поема от 13-годишната Шарлот Бронте отиде на търг

Поема от 13-годишната Шарлот Бронте отиде на търг

Поема, написана от Шарлот Бронте, когато тя е била само на 13 години, отиде на търг, съобщи британският „Телеграф”. Търгът ще бъде проведен на 10 април от лондонската аукционна къща „Bonhams”. За ръкописа, озаглавен „I’ve been wandering in the greenwoods”, се очаква да бъдат платени между 40 000 и 45 000 паунда.

Творбата е написана на малък лист, около 22 на 22 сантиметра, с много дребен шрифт. Това я прави трудна за четене без лупа. Произведението е подписано с „C Brontë” и има дата – 14 декември 1829 г.

Говорител на аукционната къща заяви: „Ръкописи от поеми от Шарлот Бронте са нещо изключително рядко. За повече от 40 години сме попадали само на още два. Тази може би ще бъде последната й поема, която ще отиде в частни ръце”. Творбата на Бронте е една 260-те обекта в колекцията на Рой Дейвидс, поет и учен. Тя е събирана в продължение на 40 години. За нея той ще получи приблизително 800 паунда.

Шарлот Бронте е английска писателка, родена през 1816 г. Тя е сестра на Емили и Ан, които също са писали. Най-известната й творба е „Джейн Еър” и затова се прави грешния извод, че тя е само романистка. Била е и профилирана поетеса, като е написала около 200 поеми, преди да почина на 38 години през 1855 г.

„Прокобата“ от Шарлот Бронте тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228076_b

Да чуваш заглъхващото ехо от отдалечаващите се стъпки на познати герои

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Макар преди няколко месеца Карлос Руис Сафон да се пресели …