Начало / България / „PLAY А. П. Чехов” в „Червената къща“

„PLAY А. П. Чехов” в „Червената къща“

„Червената къща“ ще представи на  22 февруари (петък) от 20.00 ч. в Червена зала „PLAY А. П. Чехов (спомени, писма, разкази и пиеси)” – три пиеси – четири действия.

Проектът изследва цялостното творчество на А. П. Чехов, поставя живота му в политически и социален контекст, изважда събития, изиграли важно значение за живота на автора, и предоставя възможност публиката да осъди, симпатизира или се дистанцира от сценичното решение на екипа и участниците по свой начин. Нищо не може да бъде по-силно от фaктите. Публиката има възможност да слуша текст, където липсва, на .mp3 плейъри, раздадени на зрителите в началото на спектакъла. При този подход на работа се експериментира с текста, използва се тялото на актьора като контейнер с информация, където всеки наблюдател може да интерпретира по свой начин случващото се.

 „Мнозина от нас красиво мечтаят колко хубав ще бъде животът след двеста години и на никого не му минава през ума простият въпрос: та кой ще го направи хубав,ако ние само мечтаем?“. А. П. Чехов.

Режисьор и хореограф е Галина Борисова.

Книги от и за Чехов тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bnb_moneta_paisij

„Златният“ Паисий е в продажба от днес

Народният будител е роден преди 300 години Юбилейните чествания включват и златна монета на БНБ. …