Начало / Свят / Корицата на новата книга на Дан Браун беше показана

Корицата на новата книга на Дан Браун беше показана

Корицата на предстоящата да излезе книга на Дан Браун, „Inferno”, беше показана, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Творбата, както е известно, е паралел с класиката на Данте Алигери „Ад”.

От редакцията на американското издание посочват, че има сериозна прилика с корицата на „Шифърът на Леонардо” – творбата, с която Браун представи на читателите своя култов персонаж, реновираният експерт по символика от „Харвард”, Робърт Лангдън. И двете имат релефни, позлатени заглавия, както и класически символ – на новия роман е профил на Данте, а на „Шифърът на Леонардо” – Мона Лиза.

В „Inferno” Лангдън ще обикаля града на Данте, Флоренция. Той ще бъде по следите на мистерия от литературен характер. Романът ще бъде в книжарниците в САЩ от май.

„Inferno” ще бъде 6-та книга на Дан Браун. Всичките му произведения до момента са били изключителни бестселъри. Последната му книга, „Изгубеният символ”, излезе през 2009 г. и надхвърли 1 милион продадени копия още през първите 24 часа от своето публикуване. Книгите на Браун са преведени на български език. За разлика от други автори на бестселъри, Браун пуска нови книги през няколко години.

Книгите на Дан Браун тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

238020_b

Да се научиш да обитаваш необитаемия си „аз“

Юлия ПЕТКОВА „Йога“ е на българския книжен пазар в превод на Росица Ташева За него …