Начало / Свят / Крисчън Бейл ще играе във филм, базиран на книга на Джон Кракауер

Крисчън Бейл ще играе във филм, базиран на книга на Джон Кракауер

Крисчън Бейл – една от най-големите звезди на съвременното кино,  ще играе във филм, базиран на книга на Джон Кракауер, съобщи „Гардиън”. „Everest” ще разказва за експедицията за изкачване на най-високия връх на Земята през 1996 г. Тогава, малко след покоряването на върха, жестока буря връхлита алпинистите, като убива 8 от тях. Кракауер, част от екипа, успява да оцелее и разказва историята в творбата си „Into Thin Air”. Книгата е преведена на български под заглавието „В разредения въздух“.

Проектът ще бъде продуциран от студиото „Working Title”. Режисьор ще бъде исландецът Балтазар Кормакур. Произведението на Кракауер ще бъде един от източниците на информацията, необходима за изготвяне на сценария.

Крисчън Бейл е уелски актьор, роден през 1974 г. Носител е на „Оскар”. Кариерата му стартира много рано – още през 1987 г. участва в продукцията на Стивън Спилбърг, „Империята на слънцето”. През новия век получава признание за роли във филми като „Американски психар”, „Еквилибриум”, „Механикът”, „Зората на спасението”, „Боецът” и трилогията за Батман на режисьора Кристофър Нолън. Баща му е бил пилот от гражданската авиация, а майка му – цирков артист.

„В разредения въздух“ тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …