Начало / България / „Пренапишете притчата „Пред закона“ на Кафка” е темата на конкурса на БХК

„Пренапишете притчата „Пред закона“ на Кафка” е темата на конкурса на БХК

Българският хелзинкски комитет дава старт на годишния си конкурс за студентско есе, съобщи „Правен свят”. Темата на конкурса е: „Пренапишете притчата „Пред закона“ на Кафка”. Как бихте искали Вие да се развие този сюжет?”.

Могат да участват студентите по право от българските университети, а обемът на есето трябва да е до 800 думи.

Победителят в конкурса получава възможност за 3-месечен стаж със стипендия (еднократна, в размер 400 лв.) в Правната програма на БХК. Заслужилите втора и трета награда ще получат правна литература на правозащитна тематика и възможност за участие в обучения на правозащитната организация.

И трите наградени есета ще бъдат публикувани в онлайн списанието на практикуващата юридическа общност и в „Правен свят“, със снимки и кратки биографии на авторите.

„Надяваме се да срещнем аналитично правозащитно мислене, подчинено на нравствен ангажимент към основните ценности на правото и социалната справедливост. Ценим добрия изказ. Изискваме правилно писане“, каза директорът на правната програма на БХК адв. Маргарита Илиева.

Есетата трябва да бъдат подадени до 31 март 2013 г., по електронна поща, на адрес konkurs@bghelsinki.org, а обявяването на победителите ще стане на Деня на юриста и Конституцията, 16 април.

Стартът на конкурса е днес – 20 февруари, Международен ден на социалната справедливост. Световният ден на социалната справедливост е обявен от Генералната асамблея на ООН през 2007 г. Той отбелязва основните права на човешките същества в общество: почтен труд, полово равенство, достъп до социално благополучие и правосъдие за всички.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

296916513_360605982933633_8240628950639724535_n

„Бавни” четива за августовските дни

Прелистваме и страниците на душата с тези книги Лятото е изключително богат на усещания сезон …