Начало / България / Над 750 млади творци участват в конкурса „България в картини и слово“

Над 750 млади творци участват в конкурса „България в картини и слово“

Над 750 млади творци от Търговищка област са заявили участие в конкурса „България в картини и слово“, съобщи „Дарик”, позовавайки се на организаторите от Обединения детски комплекс в града. Тази година конкурсът е посветен на 3 март – Националния празник на България.

В направленията „Изобразително изкуство“, „Литературно творчество“, „Електронна презентация“ и „Индивидуално рецитиране“ се представят 756 участници.  В надпреварата ще се конкурират 512 рисунки, 61 литературни произведения и 54 електронни презентации. Голям интерес е проявен към раздел – рецитиране на стихотворение. Там желаещите да участват са 129 ученици от І до VІІІ клас. Жури, съставено от специалисти в отделните направления, ще класира най-добрите произведения и индивидуални рецитатори.

Прослушването и номинирането на индивидуалните изпълнители ще бъде на 22 февруари. Обявяване на резултатите ще е на 26 февруари, допълниха организаторите. Тържественото отчитане на резултатите от конкурса и награждаването на удостоените с призови места участници ще се състои на 28 февруари 2013 г.

Организаторите обещаха да издадат сборник с най-добрите литературни творби и рисунки, участвали в конкурса през петте години на провеждането му.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …