Начало / Свят / Излезе биографичен комикс за Чарлз Дарвин

Излезе биографичен комикс за Чарлз Дарвин

На англоезичния книжен пазар излезе биографичен комикс за Чарлз Дарвин, съобщи brainpickings.org. „Darwin: A Graphic Biography” е дело на Юджийн Бърн и е илюстрирана от Саймън Гър. Издателство е „Smithsonian Books”, а книгата е 100 страници. Излизането й е и по повод на 204-та годишнина от рождението му, която беше навършена на 12 февруари.

Творбата цели да покаже не само живота на Дарвин, но и света на науката през ХІХ век на младите читатели. Нейната целева група е между 10 и 15-годишните. Комиксът води читателя по пътя на битката на Бащата на еволюцията с неверието и предразсъдъците   при налагането на своите научни твърдения. Целта на автора е да не само да образова, но и да вдъхнови младите да преследват своите цели и да не се отказват от тях, подобно на Дарвин. Посланието е, че Чарлз Дарвин не е бил предопределен да бъде велик. Той е бил любопитен, амбициозен, търпелив и внимателен към детайлите. Тези качества му помагат да заеме важното място в историята, което има сега.

Чарлз Дарвин е английски учен и естественик, роден през 1809 г. Той е първият, който обяснява развитието на всички живи същества с еволюцията. Теорията си за естествения подбор развива в произведението си „Произход на видовете” (1859 г.), преведено и на български език. Друга негова книга, която може да бъде намерена в родните книжарници, е „Дарвин: За изразяването на емоциите при човека и животните”. Макар да е авторитетно име в научните среди, заслуженото признание получава чак години след смъртта си, през 30-те години на ХХ век. Умира 1882 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228217_b

Разрушителната сила на болката

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Свикнали сме да приемаме, че онези, които оцелеят след инцидент, …