Начало / Любопитно / „69 съвета за секс” от Наталия Кобилкина (откъс)

„69 съвета за секс” от Наталия Кобилкина (откъс)

УВОД
За тази книга и секса

За мен сексът е едно от най-силните и важни преживявания, заради които си заслужава да живееш. Чрез секс всеки път осъзнавам и преоткривам себе си. Сексът ни дава дълбока интимна връзка с партньора, води ни до върха на удоволствието и ни носи
творчество и свобода.
Бях убедена, че всички хора мислят така, но… след постоянната ми практика като сексолог осъзнах, че греша. За много хора думата „секс” означава задължение, физическо упражнение, начин да задържиш партньора, власт или контрол, средство за правене на деца, неудовлетворение, гняв, липса или нещо, което причинява болка.
В нашето общество е заложено табу на сексуалните чувства. От малки учим какво НЕ ТРЯБВА да правим в секса. Учим, че не трябва да показваме, че имаме желания; че не трябва да бъдем честни и искрени. Много често просто се страхуваме от своята сексуалност и я отхвърляме. А заедно с нея отхвърляме и себе си. Когато бях на 12 и попитах баща ми какво значи „секс”, той се изчерви и ми донесе учебник по биология. Упорито четях за пчеличките, но така и не разбрах какво означава секс. Когато отново го попитах, той се разсърди и каза: „Когато пораснеш, ще научиш“.
Вярвам, че сексуалната култура започва от детството, и ако ние от малки имаме адекватно отношение към секса, това ще ни помогне да имаме пълноценен сексуален живот в бъдеще. Убедена съм, че тази книга ще е полезна и за младото поколение, което има нужда от знания по темата.
Целта на описаните тук съвети е да ни научат да приемаме с любов и уважение своята сексуалност и сексуалността на партньора и да си позволим наистина да се наслаждаваме на секса; да започнем да обичаме секса с цялото си сърце; да сме задоволени и да постигнем сексуалното изживяване, за което наистина мечтаем; да го имаме в настоящото, а не само в своите фантазии.
Необходимо ли е за тази цел да сменим партньора? Отговорът ми е: НЕ. Необходимо е да сменим собствените си убеждения и нагласи по отношение на секса.
В тази книга има практически знания и техники, които ще ви помогнат да научите повече за вашата чувственост, ще ви направят по-смели и по-открити в сексуалните ви изживявания.
Искрено вярвам, че тези 69 съвета ще ви донесат свобода и творчество в секса, повече разбиране и разбира се, повече оргазми.
Горещо препоръчвам да не ми вярвате и да тествате върху себе си всичко, което четете!

Пожелавам ви много наслада и радост в секса,
Наталия Кобилкина

Откъс от тема III
Оргазмът – начин на употреба

Защо хората правят секс? Ако зададете този въпрос на нежната половинка от човечеството, повечето жени ще отговарят: „За да получиш удоволствие и да почувстваш близост с партньора“. Ако зададете същия въпрос на мъжете, те ще ви отвърнат: „За да получиш и да доставиш удоволствие на партньорката си“. Днес оргазмът на жената става централна точка в сексуалния живот и на двамата партньори. Той се старае тя да свърши и тя се старае за същото. И за разлика от предишни години, когато за жената беше достатъчно да получава само клиторен оргазъм, днес тя е просветена от списания и сексолози, че може да получи много различни оргазми и… ги изисква от мъжа до себе си. Тук ще откриете кратък списък на типовете оргазми и начините за постигането им, а съветите в тази част от книгата ще ви помогнат да се радвате на истински и вълнуващи кулминации. Само не забравяйте едно – известният датски медицински сексолог Пребен Хертофт е категоричен: „Способността да преживяваш оргазъм се определя най-вече от свойствата на личността, а не на сексуалната техника“. И това важи за всички видове женски оргазъм, които са…

Откъс от тема VI
Какво наистина искат жените?
На едно от нашите партита за запознанства един мъж спря до мен и ме попита: „На-
талия, толкова много пишете за това как жената може да направи мъжа щастлив, но как
ние можем да направим една жена щастлива?! Моята жена ме изостави и когато я попи-
тах защо, ми отговори: „Ти не си истински мъж!”. Какво значи да бъдеш истински мъж?
И какво искате от нас вие, жените?!” В същия ден моя приятелка ми се обади и каза:
„Няма да мога да живея повече с него, той прави всичко, което искам! Ние дори не можем
да се скараме и това е ужасно!“
Какво наистина искат жените? Държа да знаете, че когато идват на консултация при мен, повечето мъже питат един основен
въпрос: „Как мога да Я направя щастлива в отношенията и секса?“.
Нито веднъж нито една жена не ме попита същото!
След това кратко, но важно уточнение, ето и отговора на въпроса: жените имат нужда от две неща – първо, да бъдат поласкани и да заредят „добрата” си половина и второ, да бъдат до-
минирани и подчинени на мъжа, да напълнят „лошата” си страна. Ако се зарежда само една от двете страни, се появяват проблеми. Ако мъжът през цялото време е мил, нежен и внимателен – жената губи уважение към него и тръпката изчезва. Ако през цялото време не ´ показва грижа и само я унижава, тя се чувства уплашена и развива комплекси. И двете неща се отразяват директно на най-уязвимата зона във всяка връзка – секса! Тя или не иска да прави секс, или не получава удоволствие, защото не може да се довери и да се отпусне.
Съветите в тази част от книгата, мили господа, ще ви помогнат да балансирате между „добрата“ и „лошота“ страна на своите дами…

СЪВЕТИ
2 Послушайте Уди Алън за мастубацията
Отдавна отмина времето, в което мастурбацията се смяташе за нещо мръсно, неприлично и дори вредно. Със самозадоволяването не само опознаваме и обикваме тялото си, а и откриваме най-приятния за нас начин за достигане на оргазъм, който след това можем да покажем и на партньора си. Тук дамите имат предимство, защото могат да се радват на много по-голямо разнообразие в начините за мастурбация – от класическа стимулация с пръсти, през вибратор, „игра“ със струята от душа върху клитора или сядане върху пералнята при центрофуга; до обикновеното стягане на мускулите на вагината и бедрата с кръстосани един върху друг крака. (Опитайте още в този момент! Работи, нали?) За да започнете, просто трябва да се настроите психически или физически: да се настаните удобно, да се отпуснете и да започнете да си представяте картинки, които предизвикват желание (може да е спомен за хубав секс или интимна фантазия). Включете самозадоволяването в своята ежедневна програма, започнете да си доставяте удоволствие и да достигате сами до оргазъм поне веднъж на ден. И не забравяйте думите на Уди Алън: „Мастурбацията е вид секс, при който се любиш с човек, който наистина те обича“. Обичайте се смело!

34 Изучете ефекта на пеперудата
Според Теорията на хаоса пеперудата може да предизвикат ураган, в изкуството на френската любов тя се свързва с едно особено приятно усещане, наречено „крила на пеперуда“. Господа, моля, вземете огледало, отворете уста и изтеглете езика си възможно най-напред. Свийте го максимално тясно. Вдигнете показалец и започнете да движите езика си около него – много бързо от ляво надясно или от горе надолу. Правете го максимално бързо и много леко, едва-едва докосвайки пръста. Колкото по-леки са докосванията до клитора, толкова по-възбуждащо действат.

69 Не вярвайте на нищо от прочетеното
Най-важният съвет оставих за финал. Той е нещо, което винаги казвам, по време на своите курсове и консултации. Готови ли сте? Съвет 69 е: Не вярвайте на думите ми! Може би лъжа през цялото време. Не вярвайте и на другите психолози, сексолози и доброжелатели, които ви затрупват с препоръки. Проверявайте сами всеки факт и всеки съвет, пречупвайте го през собствения си опит! Това е важно за самите вас. Само чрез проверката бихте могли да разберете дали нещо работи за вас, или не. И докато проверявайте, не забравяйте да се забавлявате!

„69 съвета за секс” тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …