Начало / Свят / Лий Чайлд ще получи отличието „Диамантен кинжал”

Лий Чайлд ще получи отличието „Диамантен кинжал”

Лий Чайлд ще получи отличието „Диамантен кинжал”, съобщи  thebookseller.com. Членовете от Асоциацията на криминалните писатели във Великобритания решиха да наградят автора на поредицата за Джак Ричър с приза, за цялостен принос към криминалното писане. Чайлд ще получи наградата на гала вечеря през лятото.

Питър Джеймс, председател на асоциацията, коментира: „Много съм радостен, че достигнахме до съгласие Лий Чайлд да получи отличието тази година. Лий е един от малкото британски писатели, които са марка и извън Острова. Освен това е изключително добър и открит човек, който неуморно помага на нашия жанр”.

„Диамантен кинжал”, изработен от „Картие”, са получавали още П. Д. Джеймс, Джон льо Каре, Иън Ранкин и др. Миналата година го получи Фредерик Форсайт.

Лий Чайлд е британски криминален автор, роден през 1954 г. Славата си дължи на романите, в които главен герой е Джак Ричър. Интересно е, че Лий Чайлд е негов псевдоним, а истинското му име е Джим Грант. Много от романите на Чайлд са преведени на български.

Свързани заглавия
Лий Чайлд: Ако не съм се наслаждавал на някоя книга, вината е била в мен
Ясни са номинациите за наградите на Асоциацията на криминалните писатели във Великобритания
Фредерик Форсайт получи „Диамантен кинжал”

Книги от Лий Чайлд тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …