Начало / България / Почина Александър Ангелов

Почина Александър Ангелов

Почина журналистът, публицистът, поетът и естетът, бившият председател на СБЖ Александър Ангелов, съобщиха от Съюза на българските журналисти и от Съюза на българските писатели.

Високо ерудирана личност, творец и общественик, Александър Ангелов имаше ярко присъствие в обществения и културен живот на страната ни.
Като председател на Съюза на българските журналисти и ръководител на агенция София прес той допринесе за опазването и развитието на културните ни ценности и традиции.

Александър Ангелов e роден през 1945 г. в София. Завършил е полска филология. Работил е като журналист, критик. Автор е на няколко стихосбирки, член е на Съюза на българските писатели. През 2002 г. е публикувана книгата му „Журналистическа етика”.

Доц. Ангелов бе преподавател по „Теория на масовите комуникации”, „Култура на масовите комуникации” и „Журналистическа етика” в Нов български университет. Преди 1989 г. е бил директор на Агенцията за авторско право. След промените е избран за главен секретар на СБЖ, а от 1994 до 2002 г. бе негов председател. Бил е шеф на агенция София прес.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …