Начало / България / Книга от най-младия главен редактор на „Тайм” излиза на български

Книга от най-младия главен редактор на „Тайм” излиза на български

Възможно  ли е президентът на САЩ да обяви една война за спечелена точно в момента, в който напрежението започва да ескалира? Как можа финансовият министър на Съединените американски щати – финансист и почти милиардер – да каже през май 2008 г., че най-лошото от финансовата криза вече е преминало, а през август същата година да се окаже въвлечен в яростна борба за спасяване на световната финансова система? Това са само част от въпросите,на които отговаря американският журналист и бизнесмен Джошуа Купър Реймо в „Ерата на немислимото“.
Книгата, издание на ИК „Изток-Запад“, предстои да се появи на книжния пазар до дни.

В „Ерата на немислимото“ авторът разисква и други наболели въпроси като глобалното затопляне, разпространението на ядрени оръжия, огромният дълг на САЩ към Китай, натрупан за по-малко от десетилетие и др.

Джошуа Купър Реймо (43) е роден и израснал в Ню Мексико, САЩ. Още в тийнейджърските си години се ориентира към писането: тогава се запалва по летенето и пише книга за преживяванията си като пилот. Завършва Чикагския и Нюйоркския университет, а през 1996 г. става най-младият главен редактор на сп. „Тайм“, впоследствие и чуждестранен редактор в същата медия. Реймо е и изпълнителен директор на „Кисинджър Асошиейтс” – консултантска фирма на бившия секретар на САЩ Хенри Кисинджър, както и член на съвета на директорите на „Старбъкс”, „ФедЕкс” и др.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9780593153895

Класация „Ню Йорк Таймс“ (7 август – 15 август)

Престижната американска класация минава под знака на изобразителното изкуство и алтернативната музика. Струва си да …