Начало / Свят / Стартира нов сериал, посветен на творчеството на Шекспир

Стартира нов сериал, посветен на творчеството на Шекспир

Стартира нов сериал за творчеството на Уилям Шекспир, съобщи huffingtonpost.com. „Shakespeare Uncovered” се излъчва по американския канал „PBS” от петък, 25 януари, и епизодите ще бъдат в ефира всеки петък.

Сериалът ще има и документален характер, тъй като ще се разглежда историята на някои от най-известните пиеси на великия английски драматург. Сред тях „Хамлет”, „Както ви харесва”, „Дванадесета нощ”, „Ричард II”, „Бурята”, „Макбет” и др. Известни актьори като Джеръми Айрънс и Итън Хоук ще рецитират и разиграват отделни части от творбите. Освен това те, придружени от учени и специалисти по творчеството на Шекспир ще бъдат заснети на мястото, където се развива действието в съответното произведение. Там те ще говорят за него от историческа гледна точка.

Според Айрънс, това, което прави Барда от Ейвън най-великия драматург за всички времена, е това, че проследява вечните човешки състояния, предизвикващи мъка, радост, смях. „Тези пиеси говорят с такава яснота, с каквато стотици други, написани между времето на Шекспир и наши дни, не могат. Гледайте тази продукция за Шекспир и ще видите за какъв изказ, какви истории и какви персонажи става въпрос”, допълва той.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

roman-kraft-_Zua2hyvTBk-unsplash

Медийна грамотност спасява финландците от дезинформация

Постигането ѝ е въпрос на дългосрочна политика Разбирането за това как функционира света на медиите е …