Начало / Свят / Книга с поезия отбелязва приноса на „Бийтълс”

Книга с поезия отбелязва приноса на „Бийтълс”

Книга с поезия ще отбележи приноса на Бийтълс към популярната култура, информира британският „Индипендънт”. „Newspaper Taxis – Poetry After the Beatles” ще бъде публикувана от издателство „Seren” на 1 февруари. Проектът, дело на Деймиън Фърнис и Фил Боуен, представлява компилация от поеми, посветени на великата рок група, от най-различни поети.

Книгата излиза по повод 50-годишнината от излизането на първия албум на „Бийтълс”, „Please Please Me”, която се навършва тази година. В творбата са събрани произведения както от автори, творили по време активния период на бандата, така и от съвременни творци. Сред тях са Питър Финч, Филип Ларкин, Роджър Макгоу, Джеръми Рийд, Саймън Армитидж, Карол Ан Дъфи и др.

„Бийтълс” е рок и поп група от Ливърпул. Една от най-влиятелните групи в историята на музиката. По време на активния си период, между 1960 и 1970 г., са в състав: Джон Ленън, Пол Макартни, Джордж Харисън и Ринго Стар, наричани още „Великолепната четворка”. Продадени са над 1,3 милиарда техни албуми в цял свят. „Бийтълс” са популярни не само на музикалната сцена – те изграждат модни и културни тенденции през 60-те години на ХХ век.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …