Начало / Свят / Неизвестни досега снимки на Ане Франк бяха показани

Неизвестни досега снимки на Ане Франк бяха показани

Невиждани досега снимки на Ане Франк бяха разкрити от фондацията „Anne Frank Fund”, съобщи „Гардиън”. Те хвърлят още светлина върху живота в семейството на Франк. Снимките са дело на бащата, Ото. Той е бил аматьор-фотограф – нещо, рядко срещано по онова време. Те са включени в приложението за мобилен телефон  „Дневникът на Ане Франк”, базирано на едноименното произведение.

Както е известно, малката Франк си е водила дневник по време на двете години, през които семейството й се укрива от нацистите в Амстердам, по време на Втората световна война. Дневникът е публикуван за първи път през 1947 г. Сега вече книгата е със статут на класика. Преведена е и на български. Приложението съдържа записи на актрисата Хелена Бонам Картър, която чете пасажи от книгата. Включени са част от новите снимки, като може да се види мястото, където семейството се е укривало в Амстердам. Също така, потребителите имат възможността да чуят и откъси от радиопрограми, излъчени по време на войната.

Бернд Елиас, познат като Бъди, е единственият роднина на Ане Франк, който е още жив. Той е на 87 години и сега работи за „„Anne Frank Fund”.

Той коментира:

„Радвам се, че все още има интерес към историята на Ане. Разкриването на тези материали е важно за бъдещето на тази история. Страхотно е, че сега има толкова много начини да се предостави информация на по-младите. В миналото имаше само дневник, сега има снимки, видео и т.н. Омразата и расизмът обаче продължават да работят с пълна сила. Те продължават да са с нас. Затова децата трябва да бъдат учени да уважават всички религии и всички националности”.

„Дневникът на Ане Франк” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230815_b

Всеки може да бъде герой

След като премина с гръм и трясък през бурната 878 г. в средновековна Британия с …