Начало / Любопитно / „ABC на инвестирането в злато: Как да запазите и умножите богатството си” от Майкъл Косарес (анотация)

„ABC на инвестирането в злато: Как да запазите и умножите богатството си” от Майкъл Косарес (анотация)

Инвестирайте в злато. Това е посланието на книгата „ABC на инвестирането в злато: Как да запазите и умножите богатството си”. За първи път читателите по целия свят, включително българските, разполагат с пътеводител с изчерпателни насоки за вземане на добри решения относно притежаването на злато.
Авторът – Майкъл Косарес, е един от най-авторитетните експерти в сферата на инвестиране в злато в световен мащаб. Той е основател и президент на USAGOLD – една от най-старите и престижни фирми, обслужващи частните инвестиции в ценния метал. От 30 години е собственик на компанията „Centennial Precious Metals”, която просперира в бизнеса с ценни метали.

Книгата има три издания в САЩ. Тя се смята за един от най-добрите встъпителни наръчници за притежаване на злато. „ABC на инвестирането в злато” е резултат от почти 40 години работа на Косарес с частни инвеститори, заинтересувани да прибавят злато към инвестиционните си портфейли.

„Редовните ни клиенти инвестират все повече в злато. Нещо повече, дори нови инвеститори започват все по-често да се занимават с този бизнес”, коментира Косарес пред usagold.com.

Той отбелязва, че стойността на ценния метал, за разлика от тази на валутите, постоянно се увеличава. „Еврото и доларът са си сменяли местата като водеща валута. Едната расте, другата бележи спад. При златото не е така. Неговата стойност спадна последно през 2001 г., но оттогава върви само нагоре”.
Според Косарес инвестициите в злато са едни от най-сигурните в бъдеще: „Това е не толкова инвестиция, колкото осигуровка срещу бъдещи сътресения. Ако погледнем една инвестиционна пирамида, ще видим, че спестяванията са в нейната основа. Аз мисля, че златото също има място там – в основата”.
Книгата на експерта е уникално ръководство за инвестирането в благородния метал. През вековете много неща са се използвали като валута: добитък, жито, подправки, мъниста, но само две неща винаги са били безотказно платежно средство – златото и среброто.

Косарес анализира слабите страни на днешната финансова система и причините, поради които златото е просъществувало в историята. Той обяснява защо трябва да инвестираме поне част от спестяванията си в най-старата валута на света и предлага различни начини за печелившо инвестиране. От позицията на експерт с над 30-годишен опит в тази област Косарес посочва икономическите и политическите тенденции, от които зависи този пазар, както и причините златото да играе важна роля за милиони по света. От книгата му ще научите:
– каква е ролята на скъпоценния метал в борбата с инфлацията и дефлацията
– как да изберете фирма за търговия с него
– как се е движил пазарът от 1971 г. досега
– как се съхранява златото и още много полезни съвети.

Книгата е богата на снимки и илюстрации, разполага с подробна библиография и приложение.

ОТЗИВИ

“Тук е събрана информация за това как да спестяваме пари – информация, която не трябва да пропускате и която ще ви помогне да добавите още един стълб на сигурност към вашия инвестиционен портфейл.”
Forbes

„Изчерпателни насоки за инвестирането в злато; Косарес има всички отговори.”
Money World Magazine

“Горещо препоръчваме тази книга. Тя е спасителна!”
USAGOLD

„ABC на инвестирането в злато” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

296916513_360605982933633_8240628950639724535_n

„Бавни” четива за августовските дни

Прелистваме и страниците на душата с тези книги Лятото е изключително богат на усещания сезон …