Начало / Свят / Читатели съдят Ланс Армстронг за измама

Читатели съдят Ланс Армстронг за измама

Читатели заведоха дело срещу Ланс Армстронг за измама, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Причината е, че са си купили книги, смятайки ги за биографични, а според тях, се оказват художествена проза. Точното обвинение е за „измамна и фалшива реклама”.

Става въпрос за произведенията „It’s Not About The Bike” (2000), която разказва как Армстронг успява да се излекува от рак и да спечели първата си Обиколка на Франция. След втората му победа, излиза нов мемоар – „Every Second Counts”. Ищците настояват Армстронг да възстанови парите, спечелени от продажбите на тези две книги.

Както е известно, скоро бяха отворени публично положителни допинг проби на бившия колоездач. Миналата седмица в шоуто на Опра Уинфри Армстронг за първи път призна, че е използвал забранени стимуланти. Той допълни, че не той е „въвел тази мода” в колоезденето, но „не е направил нищо, за да я спре”, за което съжалява. Освен това Армстронг заяви, че не е възможно състезание като Обиколката на Франция да бъде спечелено без допинг.

Това дело не е прецедент. Грег Мортенсън също беше съден по същия начин от читатели за мемоарите си „Три чаши чай” и „Училища от камък”. Това обаче беше едно от малкото дела, които Мортенсън спечели.

Свързани заглавия
Слуховете, че австралийска библиотека мести книгите на Ланс Армстронг в категория „художествена проза”, бяха опровергани

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …