Начало / Свят / Пати Смит е страстна почитателка на сестрите Бронте

Пати Смит е страстна почитателка на сестрите Бронте

Пати Смит навлезе с гръм и трясък в литературния свят с мемоарите си „Просто деца”, които получиха признание от фенове и критици. Един по-малко известен факт за нея е, че тя е почитателка на творчеството на сестрите Бронте, съобщи huffingtonpost.com. Изпълнителката ще направи концерт, средствата от които ще бъдат за къщата-музей, в която писателките са израснали.

Смит посети родното им място Хауърт, Англия, през април 2012 г. Тя видяла къщата, в която сестрите Бронте са израснали. Сега те е превърната в музея „Brontë Parsonage Museum”, който обаче не е в особено добро състояние. Певицата решила да направи концерт, средствата от които да отидат за възстановяване на имота. Все още не се знае точната дата на шоуто.

Ан, Емили и Шарлот Бронте са писателки, творили през ХІХ век. Шарлот е авторка на „Джейн Еър”, а Емили е написала друга класика– „Брулени хълмове”. Ан Бронте е най-малко известна от трите.

„Просто деца“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

white-vision-844x1024

Гергана Тодорова: Думите са мостът между хората

Стихосбирката „За хармонията и морето“ от Гергана Тодорова се превърна в светско събитие в „Хеликон-Витоша“ Стълпотворението по етажите на най-голямата …