Начало / Свят / Част от архивите на Бин Ладен ще бъдат публикувани в книга

Част от архивите на Бин Ладен ще бъдат публикувани в книга

Двама експерти по тероризма във Франция твърдят, че притежават част от архивите на Осама бин Ладен и се готвят да ги публикуват в най-скоро време, съобщи actualno.com, позовавайки се на в. „Фигаро“.

Документите са иззети по време на операцията на американски командоси срещу убежището на Бин Ладен в  Аботабад в Пакистан. Френските експерти Ролан Жакар и Атман Тазагар, които са автори на трудове, посветени на тероризъма и Ал Кайда, ще публикуват част от архивите в книга, озаглавена „Тайните на Бин Ладен“. Премиерата й ще бъде в края на март или в началото на април.

Специалистите предупреждават, че става дума за неоперативни документи, които не са свързани с терористичните операции на Ал Кайда, а по-скоро представят в непозната светлина Осама бин Ладен. Сред документите има 200 писма на убития през 2011 г. терорист, които хвърлят светлина върху характера и живота му в нелегалност. Сред тях се откроявала галантна кореспонденция на Осама с палестинка, на която той изпращал стихотворения, предаде КРОСС.

Ролан Жакар е автор на още една книга за Бин Ладен, озаглавена „В името на Бин Ладен“. Тя излиза в началото на септември на 2001 г. и няколко дни по-късно след атентати става хит.

Прочетете още

f2i91d5o_robin-sharma_625x300_16_February_19

Робин Шарма: Използвайте технологиите като прислужник, не ги превръщайте в свой Бог

„Използвайте технологиите като прислужник, не ги превръщайте в свой Бог!“ Това е съветът на популярния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *