Начало / Свят / Излезе филм за почитателка на Джейн Остин, продуциран от Стефани Майър

Излезе филм за почитателка на Джейн Остин, продуциран от Стефани Майър

Филм за почитателка на Джейн Остин дебютира на американския фестивал „Sundance Film Festival”, съобщи huffingtonpost.com. „Austenland” с Кери Ръсел в главната роля е продуциран от авторката на хитовата поредица „Здрач” Стефани Майър. Самата прожекция пък е адаптация на едноименния роман на Шанън Хейл, публикуван през 2007 г. Хейл и Майър са приятелки от няколко години.

Историята е за писателката Джейн Хейс, която е страстна почитателка на Джейн Остин. Тя се опитва всячески да имитира авторката на „Гордост и предразсъдъци”. Иска да пише като нея, да ходи, където Остин е била, да изглежда като нея и т.н. В един момент Хейс осъзнава, че е стигнала прекалено далеч.

Майър коментира:

„Била съм свидетелка от първа ръка на фанатични фенове, които живеят в измислен свят. Виждала съм татуировки, които са ме плашили. Все пак, тези неща остават завинаги, не са шега. Определено съм на мнение, че един фен може да прекали. Според мен, пътешествието на главната героиня е поучително, защото тя осъзнава грешката си и я поправя”.

Книги от Стефани Майър тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …