Начало / Свят / А. Скот Бърг написа биография и на Удроу Уилсън

А. Скот Бърг написа биография и на Удроу Уилсън

Биографична книга за живота на Удроу Уилсън ще излезе през септември, съобщи „Ню Йорк таймс”. Книгата ще е озаглавена „Wilson”, а неин автор е А. Скот Бърг, написал биографии на Катрин Хепбърн и Чарлс Линдберг, превърнали се в бестселъри. Бърг работи 10 години върху книгата за Уилсън. Издателство е „G. P. Putnam’s Sons”.

Тази година се отбелязва 100-годишнината от първото встъпване на Удроу Уилсън  в длъжността президент на САЩ. Той изкарва два мандата.  Уилсън (1856-1924) е 28-ми президент на САЩ (1913 – 1921). През 1920 г. получава Нобелова награда за мир.

Основен източник на А. Скот Бърг за живота на Уилсън е бил личният архив на президента – непроучената кореспонденция  с неговата дъщеря и тази с лекаря му. „От тези архиви Бърг е събрал безкрайни детайли, дори някои които не са били известни никому до момента. Книгата ще хвърли светлина върху целия живот на Уилсън”, казват от издателството.

А. Скот Бърг е признат автор на биографии. Написал е 4 книги, като „Lindbergh” (1998 г.) му носи „Пулицър”, а „Kate Remembered” е водещ бестселър в листата на „Ню Йорк Таймс” през лятото на 2003 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …