Начало / Любопитно / „Тайната на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър (анотация)

„Тайната на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър (анотация)

Издателство „Ентусиаст“ пуска втори тираж на завладяващия исторически трилър „Тайната на Тюдорите“ от Кристъфър Гортнър.

Книгата е първа от историческата поредица на писателя, посветена на Тюдорите. За разлика от всички останали четива за прочутата династия, авторът предлага на любителите на исторически трилъри една нетипична книга за наследниците на Хенри VIII. Въпреки че се основава на сериозни изследвания, историята е представена по нетрадиционен начин – „Тайната на Тюдорите“ е забавна и вълнуваща книга, изпълнена с много интриги, напрежение и динамика. Правата ѝ са продадени във Великобритания, Индонезия, Испания, Италия, Германия, Полша и САЩ.

Действието в книгата се развива в Англия през 1553 г. Крал Едуард VІ е на смъртно легло. Към короната се стремят Елизабет, нейната полусестра Мери и братовчедка им лейди Джейн Грей, манипулирана от могъщия си свекър. В центъра на драмата се озовава Брендън Прескът, двайсетгодишен сирак, отгледан от прислужниците в провинциалния замък на херцога на Нортъмбърланд. Брендън е изпратен в двора, за да служи на синовете на херцога, и една от първите задачи, които му възлагат, е да предаде тайно съобщение на Елизабет. Скоро обаче нейният закрилник Уилям Сесил го убеждава да започне да работи за принцесата, а в замяна обещава да му помогне да разбули тайната на произхода си. Заобиколен от измами и лъжи, Брендън осъзнава, че трябва да избере на чия страна да застане, защото проблемът за наследяването на трона бързо се превръща във въпрос на живот и смърт… и то не само за потенциалния монарх.

„Гортнър владее действието с апломб и добавя завладяващ и динамичен трилър към морето от романи за Тюдорите“, пише за книгата „Пъблишърс Уикли“. В момента Кристъфър Гортнър работи и над втората книга от поредицата за Тюдорите, в която Брендън Прескът отново се връща към шпионажа, този път в двора на Мери І.

„Тайната на Тюдорите“ тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …