Начало / България / Легендарната Бианка Панова представя книгата си в Пловдив

Легендарната Бианка Панова представя книгата си в Пловдив

Днес, 15 януари, известната от близкото минало гимнастичка Бианка Панова ще представи книгата си „В името на голямата цел. Зад кадър“. Премиерата ще се състои в пловдивския клуб  в „Петното на Роршах“ от 19 ч. Книгата излезе през 2012 г.

Бианка Панова е статут на легенда в българската художествена гимнастика, а книгата е равносметка и разказ  за цената и „тайните” на успеха. Тя е няколкократна световна шампионка на различните уреди – едно от т.нар. „златни момичета“. Нейни треньорки са били Нешка Робева и Людмила Димитрова. Първата й е треньорка е Вера Томова в спортен клуб „Левски“, София. Първоначално е оценена като неперспективна. Бианка Панова е и първата гимнастичка, която спечели всичките 5 златни медали – на многобой и на 4-те уреда на световното първенство във Варна през 1987 г. Носител на Гинес рекорда за най-голям брой максимални оценки.
Оттегля се от активна спортна дейност през 1989 г. и става треньорка в Италия. Там тренира италианската национална шампионка Катя Пиетросанти. През 1993 г. става треньорка в Белгия. В момента живее там със своя съпруг, физиотерапевт Чавдар Нинов. Имат двама сина -Стивън и Ричард.

„В името на голямата цел. Зад кадър“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …