Начало / Свят / Филмовото студио „Warner Bros.” спечели дело за правата върху Супермен

Филмовото студио „Warner Bros.” спечели дело за правата върху Супермен

Филмовото студио „Warner Bros.” спечели дело за пълен контрол върху приходите от използването на образа на Супермен, съобщи „USA Today”. Федералният съд в Лос Анджелис отсъди в полза на студиото срещу наследниците на създателя на супергероя Джеръм „Джери” Сийгъл. Институцията се позова на писмо от 2001 г., в което адвокатът на семейството предава комерсиалните права върху образа на „Warner Bros.”.

Така решението на съда отменя друго такова от 2008 г., което принуждаваше филмовото студио да поделя приходите със семейство Сийгъл по договорка. Останалите 50% бяха отсъдени в полза на „Ди Си Комикс” в делото срещу наследниците на другия създател на Супермен Джо Шустър. То приключи миналата година.

По този начин „Warner Bros.”, които стопанисват „Ди Си Комикс”, станаха пълноправни господари на правата върху Супермен. Те обаче ще се опитат да се разберат с наследниците на Шустър и Сийгъл за обезщетение.

Супермен е създаден от художника Джо Шустър и автора Джери Сийгъл през 1938 г. Той се появява за първи път същата година в комикса „Аction Comics #1”. И двамата се борят за по-голяма компенсация за използването на персонажа през целия си живот.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

kazakh-singer-roza-rymbaeva-biography_1

Посланието

Людмила Еленкова, Радио „Хеликон“ Обичам да пиша под музика. Самият израз звучи като „под диктовка“, …