Начало / Свят / Номинираните за арабския „Букър” бяха обявени

Номинираните за арабския „Букър” бяха обявени

Номинираните за наградата за арабска проза „International Prize for Arabic Fiction”, известна и като арабски „Букър”, бяха обявени, съобщи thebookseller.com. Церемонията, на която бяха определени шестимата претенденти, се проведе в Тунис.

„Ave Maria” от Синан Антоон от Ирак разказва историята на двама християни в Ирак – мъж и жена – чиито живот се преобръща за един ден.

„I, She and Other Women” от ливанската писателка Джана Елхасан изследва вътрешната борба на млада жена, която иска да не повтаря грешките на майка си.

Романът на Мохамед Хасан Алуан от Суадитска Арабия „The Beaver”, е за мъж, който пътува от Риад до Портланд, за да открие историята на своето семейство.

„Our Master” от египетския журналист Ибрахим Исса е сатирична приказка за властта на телевизията.

Сауд Алсануси от Кувейт разказва за проблемната връзка на кувейтски богаташ и слугиня от Филипините в „The Bamboo Stick”.

„His Excellency the Minister” от тунизийския писател Хюсеин Ал-Уад е хумористичен роман за учител, който, без да го иска, се намесва в политиката.

Всичките книги са публикувани през последните 12 месеца. Номинираните ще получат по 10 000 долара, докато победителят – 50 000. Той ще бъде обявен на 23 април в Абу Даби. Призът съществува от 2007 г.

Свързани заглавия
Раби Джабер спечели арабския „Букър”
Раби Джабер, носител на арабския „Букър”: Романите принадлежат на читателите
Суадитка и мароканец печелят арабския Букър

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …