Начало / Свят / Последната част от „Колелото на времето” излезе днес

Последната част от „Колелото на времето” излезе днес

От днес в книжарниците на англоезичния книжен пазар е последната част от фентъзи поредицата „Колелото на времето”, съобщи mediabistro.com. Заглавието е „A Memory of Light ”. Автор е Брандън Сандърсън, който продължи серията, след като нейният създател Робърт Джордан почина през 2007 г.

Творбата се публикува от „Tor Books” и е 912 страници. Както е известно, Сандърсън е автор на последните 3 книги, които са базирани на записки от разговори с Джордан. Редактор е вдовицата на Робърт Джордан, която е редактирала и всички книги от серията.

Ето и част от онлайн есе, което Сандърсън публикува през август миналата година, когато обяви, че е завършил книгата:

„През последните 5 години, каквото и да правех – дали излизах за вечеря, сядах да пиша или си проверявах имейла – винаги знаех, че имам още много работа по „Колелото на времето”. Дадох дума на Хариет (водвицата на Джордан – бел. ред.) и феновете, че ще работя здраво, за да довърша серията колкото се може по-бързо. Трябваше да понеса отговорността, като разделя записките си на няколко части. Така накарах хората да чакат с години повече, отколкото се предполагаше. Но давам дума, че прекарах последните 5 години занимавайки се с „Колелото на времето”, по един или друг начин”.

Цялото есе на Сандърсън можете да прочетете тук

„Колелото на времето” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1570188156

Честит 24 май – нека пишем мъдро и разумно, с любов!

Нали и Ран Босилек така е описал най-скъпоценното, което притежаваме − родната, българска реч: Родна …