На фокус
Начало / България / Писателят Палми Ранчев пое националния отбор по бокс

Писателят Палми Ранчев пое националния отбор по бокс

Писателят Палми Ранчев е новият селекционер на националния отбор по бокс. Досега той бе помощник на Михаил Таков. „И досега работих предимно технически с боксьорите, а Таков се занимаваше и с организационни работи. Сега ангажиментите му ще се увеличат, защото ще се занимава и с останалите отбори.“, заяви за trud.bg  Ранчев.

Той е роден на 9 февруари 1950 г. в София. Юношески национален шампион по бокс през 1966 г. и трети при мъжете през 1969 г. Завършва ВИФ ,специалност бокс, тренира още таекуон-до и карате. На 31 години вече е заслужил треньор. Става треньор в „Олимпийски надежди“ и националните отбори за мъже и юноши. Треньор е и на националния отбор на Ирак преди операция „Пустинна буря“.

Над 40 негови възпитаници са медалисти от европейски и световни първенства за мъже и юноши. Сред тях са боксьорът Петър Стоименов, който взема бронзов медал на Световното първенство в Мюнхен, и европейският шампион по кикбокс за професионалисти Емил Тонев.
Автор е на четири романа, един сборник с разкази и на девет книги с поезия. Член е на Сдружението на български писатели.

За себе си казва:

„Някога бях боксьор, после станах треньор, директор на вестник, журналист на свободна практика, бодигард на още по-свободна. Бях арендатор на няколко фалирали едно след друго кафенета, без да изчерпвам с подобно изброяване заниманията си. Най-дълъг стаж имам в кръстосването на улиците. Там написах първата си книга. И следващите”.

Книги от Палми Ранчев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

vfzhgfhgyg-800x445

Теодора Колева: Човек говори тогава, когато има какво да каже

Изключителен роман по действителен случай е „Мъжете в живота на А.“ Поканихме неговата авторка Теодора Колева, бивш …