Начало / Свят / Писатели бесни на „Амазон”, не им разрешавал да пишат ревюта

Писатели бесни на „Амазон”, не им разрешавал да пишат ревюта

Писателите са бесни от нововъведението в сайта на „Амазон”, според което не им се позволява да пишат ревюта на книги от същия жанр, писани от техни колеги, съобщи thebookseller.com. Според новото правило, авторите на романтични книги например, не могат да пишат ревю за романтична книга, писана от друг. Нещо повече, досегашните подобни коментари са изтрити.

Джоан Харис  – автор на бестселъра „Шоколад”, се изказа против правилото: „Едно от полезните неща, които писателите правят, е да си комуникират за книги. Те четат книги и тяхното мнение се слуша. При подобна ситуация, по-добре „Амазон” да премахне тотално системата за ревюта, няма смисъл”.

Криминалният писател Марк Билингам е на същото мнение. „Да нападат авторите без реална причина, това е срамно. Цялата система за ревюта върви надолу, според мен, през последните години. Но те трябва да атакуват анонимните ревюта, а не тези на писателите. Ако постъпят по този начин, проблемът ще се реши много бързо”.

Според „Амазон”, писателите са използвали възможността да пишат ревюта като начин да атакуват свои конкуренти. Все пак, говорители на компанията заявиха, че ще потърсят начин да позволят на авторите да изразяват по-свободно мнението си.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …