Начало / Свят / Американски фенове не харесват Том Круз във филма „Джак Ричър”

Американски фенове не харесват Том Круз във филма „Джак Ричър”

Феновете на поредицата на Лий Чайлд за бившия военен полицай Джак Ричър останаха разочаровани след премиерата на филма „Джак Ричър”, базиран на романа „Един изстрел”, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Почитатели на книгите са на мнение, че Том Круз изобщо не се вписва в главната роля.

Още когато стана ясно, че Круз ще играе Ричър, изборът на екипа, който изготвя филма, предизвика множество дискусии. Най-вече заради факта, че двамата изобщо нямат физически прилики. Чайлд е описал персонажа като висок 196 сантиметра и тегло 115 килограма, докато Круз е висок едва 170 сантиметра. Въпреки това, именно авторът смяташе, че екранното присъствие на суперзвездата ще бъде ключово, а разликата във физиката няма чак такова значение. Не на такова мнение обаче са феновете.

„Филми като този трябва да се правят за лоялните фенове на книгите. За тези, които не знаят кой е Джак Ричър, това е поредният екшън, на кой му пука. Но за нас, това е шега. Според мен, това е грешка и за Круз, и за Чайлд, макар че сигурно са изкарали десетки милиони долари. Круз е толкова неподходящ за тази роля, че само ще навреди на собствената си кариера, докато с постъпката си, Чайлд ни кара да се чувстваме предадени”, коментира читателя Марк Брей.
Друг фен, Джаки Хълбърт, казва: „Моят вот е огромно „НЕ!”. Бих изритал онези в „Холивуд” там, където най-много боли. С години ни причиняват постоянно едно и също – смятат, че като сложат известен актьор за някаква роля, това ще е достатъчно за публиката. Време е да заемем позиция. Позиция извън касите на киното, и да не плащаме”.

„Толкова се вълнувах за този филм. Толкова харесвам Джак Ричър. Но след като гледах трейлъра, останах разочарована. Круз не е Ричър. Как могат така да съсипват прекрасния персонаж? Няма да го гледам, за да не ми обърка представите. Как можаха да ни го причинят?”, добавя Мелъди Оувърленд.
Екипът, изготвил филма, все пак има и попадения. Прожекцията е заснета в Питсбърг, на същото място, където се развива действието и в книгата. „Джак Ричър” вече е в кината и в България и българските читатели могат да преценят дали филма си заслужава или не.

Книгите на Лий Чайлд тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …