Начало / Свят / Румънци написаха роман за 5 часа и 35 минути

Румънци написаха роман за 5 часа и 35 минути

Петдесет и трима румънски писатели поставиха рекорд за най-бързо написания роман в света – само за пет часа и 35 минути, съобщи vesti.bg, цитирайки „Аджерпрес“.

Писането на книгата е започнало в 10,20 ч в събота в Букурещкия университет, когато четирима от писателите направили плана и поставили заглавието на романа: „Дядо Коледа и компания. Най-бързият роман в света“.

Книгата от 288 страници ще бъде публикувана от издателската къща „Арт“, която е подала кандидатура за вписването й в Книгата за рекордите на Гинес.
„Това беше един доста тежък ден, когато 53 румънски автори се събраха, за да създадат едно наистина уникално събитие.

Мисля, че успяхме да дадем пример, да покажем, че румънците могат да работят заедно за доброто на всички“, заяви Габриел Х. Декубле, председател на Културната асоциация „Едификацио“ и инициатор на проекта.

От своя страна писателят Мариус Киву заяви, че трудът е бил по-тежък, отколкото очаквал предварително, и че би искал това събитие да се повтаря всяка година.

От утре романът ще бъде в книжарниците, а в сряда книгата ще бъде представена официално в библиотека „Бастилията“ в Букурещ в присъствието на всички автори.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Екатерина-Йосифова

И Екатерина Йосифова пое към невидимия свят

Трудно може да си представим родната поезия без нея Поетесата почина на 81 – наследството …