Начало / Любопитно / „Градът на тайните“ от Саша Гулд (анотация)

„Градът на тайните“ от Саша Гулд (анотация)

„Градът на тайните“ е първият роман на Саша Гулд, който излезе и на книжния пазар у нас. Авторката, която дълго време живее във Венеция, описва красивия и романтичен град в своята книга. Тя кани читателите в дворците на висшето общество на Венеция през XVI век – общество на скрити връзки, политически интриги и опасни тайни!

16-годишната Лаура дела Скала разбира, че сестра й Беатриче е намерила смъртта си в тъмните канали на Венеция. Баща й я прибира от манастира, където я е пратил насила, и я заставя да се омъжи за годеника на Беатриче – отблъскващия стар търговец Винченцо. Лаура е ужасена, но точно в този момент попада в тайно женско общество. Сегретата сякаш е отговор на нейните молитви. Тя може да я избави от съдбата й. Младата жена обаче трябва да плати голяма цена – тя предава тайната на много влиятелен мъж, въпреки че се е заклела да я пази. В деня, в който Лаура се присъединява към Сегретата, Винченцо е публично унижен и прогонен позорно от града. Спокойствието й обаче не трае дълго. Скоро научава, че смъртта на сестра й не е нещастен случай, а зловещо убийство, в което може би е въвлечена същата тайна организация, на която тя се е доверила.

Интригуващият роман на Саша Гулд ни оставя в очакване на следващото произведение от авторката – „Ледено сърце“(Heart of Glass).

Градът на тайните“  от Саша Гулд тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …