Начало / България / Д-р Лорънс Коен пристига в България, за да каже: „Играйте си с децата“

Д-р Лорънс Коен пристига в България, за да каже: „Играйте си с децата“

Д-р Лорънс Коен – световноизвестен психотерапевт и автор на бестселъра „Децата, родителите, играта“, пристига в България, съобщиха от издателство „Изток-Запад”. Визитата на американския специалист съвпада с публикуването на популярната му книга.

В България Коен ще представи представи своите ефективни методи за общуване с децата чрез игри, с които помага родителите да бъдат адекватни със своите деца. В събота в  столичния „Интер Експо Център” от 8.45 и 11.15  ч той ще изнесе лекция на тема „Родителството чрез игра“ , с която ще предаде своите знания за изграждане на сила и увереност у децата.

„Децата, родителите, играта“ е книга, която дава ценни отговори на въпроси, безкрайно наболели и в българските семейства. Основният проблем е как да научим децата да контролират импулсите си, а Коен отговаря блестящо на това: решението е в играта.

В книгата си Коен разкрива с вещина, откровеност и внимание всичките тайни и механизми на т. нар. игрови подход. Освен съвършено изграден мост между децата и възрастните, книгата е и прекрасен учител.

Понякога на малчуганите им е трудно да установят човешки контакт или да го възстановят, когато е нарушен. Те може да се чувстват така изолирани, че да се свият сами в някой ъгъл или да започнат да се държат демонстративно и агресивно. В отчаяните си опити да ни покажат, че имат нужда от по-близка връзка, децата могат да станат дразнещи, дори вбесяващи. Подобни ситуации, посочва Коен, са знак, че е необходимо да се отдели повече време за игра, а не да се стремим да компенсираме чрез заместители, да налагаме наказания или да изоставяме и без това самотното дете да се оправя съвсем само, без подкрепа.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …