Начало / Свят / Стивън Кинг се страхува от паяци, змии и тъщата си

Стивън Кинг се страхува от паяци, змии и тъщата си

Американският писател Стивън Кинг (65) направи шеговито признание пред студенти в Университета в Масачузетс, където беше поканен да говори по въпросите на творческото писане, съобщи salon.com.

На въпрос, след като обича да плаши хората, от какво се страхува, той даде следния отговор, смеейки се: “От паяци, змии… от тъща ми”.

“Аз съм писател, който се конфронтира. Искам да се навра под носа ви, когато ме четете. Искам да се вмъкна в личното ви пространство на разстояние една целувка, една прегръдка, един удар. Наречете го както си искате – аз искам цялото ви внимание”, каза Кинг пред 125-те студенти, които го гледаха жадно. “Не е като да съм поп групата U2, нали разбирате какво имам предвид?”, подхвърли писателят.

Той отговори на множество въпроси, като обясни, че страстта му към хорър жанра не идва от травма в детството му. Кинг анонсира и двете си нови книги, които ще издаде през 2013 г. За бъдещите си планове каза, че планира да изгради образ на герой, който работи в болница и помага на хората да прекосят границата между живота и смъртта.

Книги от Стивън Кинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1.SILVI 1 MONUMENT VALLEY

Силвана Грънчарова: Дишам, значи живея!

58 упражнения от една тънка книжка могат да ни променят завинаги Те са част от …