Начало / Свят / Хонолулу и Чикаго в спор за библиотеката на Обама

Хонолулу и Чикаго в спор за библиотеката на Обама

Американският президент Барак Обама още не е встъпил във втория си мандат в Белия дом, но два града вече влязоха в спор кой от тях да бъде домакин на неговата президентска библиотека, съобщи БГНЕС.

Традицията със създаването на президентски библиотеки датира от времето на президента Франклин Делано Рузвелт през 1941 г. Тя се помещава в град, който е тясно свързан с живота на даден президент. Затова сега вече се води спор в кой град да бъде библиотеката на Барак Обама – в Хонолулу, където е роден, или в Чикаго, където изгражда своята политическа кариера.

Двата града вече започват да защитават всеки своето право на това. Чикаго „изстреля“ Обама към най-високия пост в страната и там е неговият дом, но Хонолулу е родното му място и любима дестинация за коледните празници. Излъчването на „града победител“ все още е далеч, но още от сега се знае, че за целта президентът Барак Обама ще трябва да събере до 500 милиона долара за реализирането на проекта за президентска библиотека.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …