Начало / Свят / И Би Би Си ще прави филм за Дилън Томас

И Би Би Си ще прави филм за Дилън Томас

Би Би Си ще прави биографичен филм за Дилън Томас, съобщи „Гардиън”. С проекта се е нагърбил известния сценарист Андрю Дейвис. Телевизионният филм е със заглавие „A Poet In New York”. Ще бъде 75 минути и ще се излъчи на 27 октомври 2014 г., когато ще се навършат 100 години от рождението на великия поет.

Томас умира едва на 39-годишна възраст в Ню Йорк. Прожекцията ще се фокусира върху последните му дни в края на 1953 г. Фаворит за главната роля е актьор Тоби Джонс, твърди Дейвис. Все още обаче няма нищо сигурно относно актьорския състав. Джоунс е играл вече голяма литературна фигура – той се е превъплъщавал в образа на Труман Капоти.

Филмът ще покаже и по-ранен етап от живота на поета, но ще е центриран основно върху последните му дни. Както е известно, Дилън Томас припада в бар на 5 ноември. Той умира няколко дни по-късно, на 9 октомври, в болница. Все още има много дискусии за неговата смърт.

Вярва се, че се е напил до смърт. Носят се слухове, че последните му думи са били: „Изпих 18 поредни уискита, мисля, че това е рекорд”. Дейвис вярва, че Томас е искал да се самоубие с алкохол. Но и е на мнение, че лекарите също не са реагирали достатъчно адекватно и инжекциите морфин не са били правилния подход.

Свързани заглавия
Снима се филм за 100-годишнината на Дилън Томас

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …